Petra Wolthuis
Medisch Journalist

Over Petra Wolthuis

                                               

Fotograaf: Titia Hahne

 

Communicator, trainer, coach, spreker, journalist, tekstschrijver en eindredacteur.

Ik werk voor uiteenlopende opdrachtgevers en initieer ook zelf projecten. Een voorbeeld hiervan is het boek dat ik geschreven heb over een bijna vergeten grote landelijke staking: de April-meistaking in 1943. Over dit onderwerp geef ik ook lezingen. Daarnaast heb ik diverse workshop bedacht en gegeven voor bijvoorbeeld de UvA en Tekstnet.

Mijn interesses zijn: zorg, psychologie, populaire wetenschap, religie, spiritualiteit, geschiedenis, zingevig en comedy.

Studie:

Academie voor de Journalistiek en Voorlichting in Tilburg (1992). Sinds die tijd schrijf ik (of heb ik geschreven) voor uiteenlopende (vak)tijdschriften en kranten zoals Trouw, Gezondgids, Huid, Metro, Esta, Augeo en Familias (on-line magazine). 

 

 

Social Media